Isolera tak

Behöver du hjälp med att isolera taket? Här hittar du snabbt och enkelt byggfirmor som kan hjälpa dig att isolera ditt tak, nu eller senare – det är du som bestämmer.

Genom en kostnadsfri offertförfrågan får du en fingervisning om arbetskostnaden och tidsomfattningen. Det är du själv som bestämmer om du vill gå vidare med en offert. Om taket är bra isolerat och tätt håller huset som sådant värmen inne och stänger ute fukt. Det gör att det känns betydligt varmare och behagligare inne och du slipper skyhöga elräkningar. Du kan njuta av värmen en kall vinterdag och sova i lugn och ro utan att behöva frysa.

Vare sig du vill ha taket isolerat utifrån i samband med ett takbyte eller inifrån hittar du din isoleringshjälp här. Du får hjälp och råd med val av isolering och jobbet blir korrekt utfört, du slipper själv fundera och söka råd, och framförallt så slipper du själv halka runt på taket!

Vad kostar det att isolera taket?

Till att börja med kan vi säga att det på några års sikt alltid är en bra investering att ha ett välisolerat tak. Och då menar vi inte bara att det är en bra investering för att det ger en trevligare boendemiljö, utan rent ekonomiskt. 

Ett välisolerat tak kan sänka dina energikostnader rejält ­– pengar som annars hade gått till uppvärmning av huset. Dessutom höjs värdet på huset när du låter få ett riktigt bra arbete utfört

Material, omfattning och takets skick sedan tidigare är alla parametrar som bestämmer vad slutpriset för en takisolering blir.

Att ta in flera offerter från olika hantverkare är det bästa sättet att få en uppfattning om priset. Dessutom ges du möjligheten att välja det alternativ som är mest prisvärt. Priset kan nämligen variera ganska kraftigt mellan olika hantverkare.

Energieffektivisera huset genom takisolering

När du kommer i kontakt med hantverkare genom oss rekommenderar vi också att du startar en diskussion om vilka åtgärder som är de bästa för just ditt tak och vilka material som är smartast att använda.

Du kan också vända dig till Energimyndigheten för tips och stöd i hur du energieffektiviserar din bostad.

Rusta ditt hus inför framtiden och spara pengar på kuppen! Att se till att få taket riktigt isolerat är en av de bästa investeringarna du kan göra.

I samband med takbyte på ett hus kan det vara fördelaktigt att lägga ett extra lager isolering, som gör att värmen stannar inne. När taket ändå är borttaget är det betydligt lättare att komma åt och det är då man ska passa på!

Här kan du få in ett flertal offerter från byggfirmor som kan hjälpa dig med att isolera ditt tak på bästa sätt. De vet vilken isolering som behövs, hur den ska läggas och hur man bäst fäster den. Du slipper själv ge dig upp på taket i skyddskläder och munskydd.

Överlåt jobbet till ett proffs så går det också snabbare! Du kommer upptäcka att huset sedan blir varmare, att värmen stannar kvar inne och fukten hålls ute. Det sänker värmekostnaderna och bevarar huset!

Hitta din isoleringshjälp här och få hjälp med ditt tak och upptäck alla fördelar som följer med en takisolering.

Ett välisolerat tak håller för framtiden

När du anlitar en firma för att isolera ditt tak så gör du både inomhusmiljön och din egen plånbok en tjänst. Ett dåligt isolerat tak kan leda till en rad olika problem, exempelvis fukt och mögel. Dessutom leder ett dåligt isolerat tak till att det blir svårare att hålla en behaglig inomhustemperatur. 

När du ser till att få taket riktigt isolerat kommer du snart att kunna se skillnad på energiräkningen, då värmen inte kan smita ut genom det dåligt isolerade taket utan istället stannar i huset.

Dessutom höjs värdet på ditt hus och det är lättare att sälja i framtiden om den här typen av skavanker är åtgärdade.

Betala bara 70 procent av arbetskostnaden med ROT

ROT (Renovering, Ombyggnad och Tillbyggnad) gäller för takisoleringsarbete.

När du anlitar en firma för att utföra jobbet ges rätt till avdrag på arbetskostnaden med 30 procent, vilket betyder att du endast betalar 70 procent av firmans pris för arbetet.

Oftast behöver du inte göra någonting, utan firmorna har redan räknat med ROT-avdraget i sina kostnadsförslag. Det ska tydligt framgå vad som är arbetskostnader, materialkostnader och så vidare.  

Att välja en firma för att isolera ditt tak är enkelt när du kan jämföra offerter och kostnadsförslag och ger dig bästa möjliga förutsättningar för att hitta det mest prisvärda alternativet!

Våra senaste förfrågningar

 • Elin bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering
  Hej, önskar få våran vind isolerad. En yta på 150kvm.
  Nyproduktion, taklucka på taket och en invänd vindstrapp finns.
 • ANNICA bad om offert för Hem & Trädgård
  Lösulls isolering
 • Muntasir bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering
  Jag har ett förråd ca 10-13 kvm och vill isolera den.
  Hur mycket kommer det kosta?
  Med vänlig hälsning,
  Muntasir
 • Jan bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering
  Sprutisolera vind 140 kvm 200 mm tjockt
 • Tomas bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering
  Isolera ett kallförråd på 10 m2, väggar och tak och montera tilluft och frånluft. Elinstalltions sitter direkt på reglarna idag. Väggarna är reglade.
 • Henrik bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering
  Bostadsrättsföreningen Konditorn vill se över isoleringen i vinden. Det är ca 200 kv/m som bör ses över.
 • Malin bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering
  Vi bor i ett litet äldre tvåvåningshus på 98kvm. På vintern blir golven otroligt kalla och det gör att hela huset blir kallt så vi vill isolera golvet. Det finns en krypgrund under huset.
 • Amanda bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering
  Vi vill inreda vår vind till sovloft. Vi vill ha hjälp att isolera innan vi börjar bygga. Huset är 78 kvm på entreplan. Vinden är 180 cm till nock.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.